Ajapsandali - gruziński ratatuj

Ajapsandali - gruziński ratatuj

Ajapsandali - gruziński ratatuj

Przepis na : obiad

Ajapsandali - to oryginalna nazwa tej gruzińskiej potrawy, zwana również jako gruziński ratatuj. Jest to aromatyczna mieszanka najpierw podsmażanych, a potem duszonych warzyw późnego lata, które powinny rozpływać się w ustach jednocześnie będąc nierozciapane. W tym celu każde warzywo można podsmażyć osobno i dorzucać do rondla do wspólnego duszenia. Nie jest to jednak warunek konieczny, Jak większość gruzińskich potraw i ta charakteryzuje się doborem intensywnych w smaku przypraw. Do przyprawienia ajapsandal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.