Warzywne risotto po meksykańsku

Warzywne risotto  po meksykańsku

Warzywne risotto po meksykańsku

  Risotto należy do dań, które na patelni się przygotowuje i zawsze dobrze smakuje, bo to ryż podsmażony, w bulionie uduszony, z dodatkami zmieszany i na świeżo podawany. Polecam risotto w którym smak słodkiej i chrupiącej kukurydzy odnajdziecie i zielony groszek oraz paprykę czerwoną w smaku odkryjecie. Ser sprawił, że risotto jeszcze bardziej zrobiło się kremowe, a zioła i przyprawy wyjątkowe. Składniki na ok 2-3 porcje: 150 g ryżu na risotto, 2 – 3 łyżki oleju rzepakowego, 1 mała biała cebula, ok. 7... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, risotto, mielone, ser biały

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.