Pappardelle z leśnymi grzybami i kiszoną kapustą

Pappardelle z leśnymi grzybami i kiszoną kapustą

Pappardelle z leśnymi grzybami i kiszoną kapustą

Cebulkę i grzyby, które w lesie znalazłam, w kostkę pokroiłam, i na złoty kolor wysmażyłam.  Kapustę kiszoną, drobno posiekałam, i z grzybami zmieszałam..  Pappardelle na al dente ugotowałam, następnie do grzybów dodałam, dobrze doprawiłam, delikatnie połączyłam, zieleniną ozdobiłam, i ciekawe jesienny smak, bardzo szybko  „stworzyłam”.  Danie, które smakiem jesień przywołuje, naprawdę dobrze smakuje. Składniki: 200 g pappardelle, 2 duże białe cebule, 250 g leśnych grzybów np. podgrzybki,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kapustą, mielone, kapusta kiszona, ciekawe przepisy, makarony, makaron, makaron z patelni, dania z makaronem

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.