Jeść zdrowo, jeść kolorowo, jeść smacznie i wyjątkowo. Ulubione warzywa oliwą okraszone, z dodatkiem przypraw w piekarniku upieczone. Kalafior na żółto kurkumą zabarwiony, batat papryką wędzoną doprawiony. Warzywa już swoimi kolorami zapraszają, a oczy na sam widok je zjadają. Obiad dla rodziny idealny, a w przygotowaniu banalny. To zdrowy, kolorowy, smakowy zawrót głowy :P Składniki: Oliwa z oliwek Gallo Classico, 1 kalafior, 3 cebule czosnkowe, 1-2 młode cukinie, garść zielonych cienkich szpa... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.