Chociaż w tym roku grzybów jest mało, to na smaczny obiad uzbierać mi się udało. Po oczyszczeniu, niektórych odrzuceniu L 350 g grzybów mi zostało, i z nich danie z kuskusem perłowym „powstało”. Trochę jak risotto przygotowywałam, dzięki temu niepowtarzalny smak uzyskałam. Kuskus wyszedł bardzo grzybowy, pyszny, kremowy. Składniki: ok. 350 oczyszczonych grzybów leśnych (borowiki, prawdziwki), 1 duża biała cebula, 2 łyżki masła, 1 płaska łyżeczka curry, na czubek łyżeczki kurkumy z chili i kardamonem ( K... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.