Zupa z zielonego kalafiora przygotowana, która nieźle została zmiksowana, dzięki temu w krem się zmieniła, a dodatkami nowy smak zdobyła. Masło palone i puder z łupin szalotki nadało zupie delikatnej wyrazistości, a pieprz świeżo mielony niezłej ostrości. Na gorąco i na zimno smakuje, kremowością czaruje. Składniki: 1 kalafior zielony, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 szalotki z łupinami, wody tyle żeby przykryć warzywa, 2-3 łyżki Bulionu Warzywnego Winiary... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.