Kasza gryczana biała na boczku z prawdziwkami i cukinią

Kasza gryczana biała na boczku z prawdziwkami i cukinią

Kasza gryczana biała na boczku z prawdziwkami i cukinią

Świeże prawdziwki w lesie znalezione, to moje grzyby ulubione. Na różne sposoby je przygotowuję i ich smakoszy (teściów) częstuję. Cukinia to jedno z warzyw, które codziennie mogłabym zajadać i dlatego tak lubię ją do dań dodawać. Całość fajnie się skomponowała, a oliwa z oliwek smaku nadała. Składniki: 150 g boczku wędzonego, 200 g świeżych prawdziwków (i innych grzybów leśnych np. borowiki), 200 g kaszy gryczanej białej, 150 g cukinii, 1 cebula czosnkowa, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pęczek świeże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, cukinia, boczek, kasza gryczana, mielone, tarta

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.