Chlebek, smaczny, zdrowy - rozmarynowy. Ciasto mąki razowej i pszennej przygotowane do którego płatki żytnie błyskawiczne, zostały dodane. Rozmaryn nadał smaku nietypowego, jak dla mnie bardzo smacznego. Składniki na podłużna formę ok. 24 cm: 30 g świeżych drożdży, 250 g mąki razowej, 100 g mąki pszennej, 100 g płatków żytnich błyskawicznych, 250 ml wody, 2 płaskie łyżeczki soli, ½ łyżeczka cukru, 1 łyżeczka bardzo drobno posiekanego świeżego rozmarynu, ponadto: olej do natłuszczenia... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.