Ogórki konserwowe z miodem

Ogórki konserwowe z miodem

Ogórki konserwowe z miodem

Robię paprykę marynowana z miodem i polecam też ogórki. Miód nadaje fajnej słodyczy zalewie. Przepis w sam raz dla tych co nie lubią mocno octowych przetworów. składniki: ok 1,5 kg ogórków gruntowych do każdego słoiczka: 1 listek laurowe, po 2 ziarenka czarnego pieprzu i angielskiego ziela zalewa: 4 szklanki wody 1/2 szklanki octu 10% 2/3 szklanki cukru 6 łyżek miodu 2 łyżki soli Ogórki dowolnie pokroić, ja nie obieram ze skórki. Mogą być pokrojone na pikle, grubsze lub cieńsze plastry. Mogą być też całe malu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.