Roże, chrusty, faworki....

Roże, chrusty, faworki....

Roże, chrusty, faworki....

SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki 3 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka spirytusu szczypta soli smalec do smażenia (może być też olej) cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę zmieszać ze śmietaną, zrobić dołek, dodać żółtka, spirytus i szczyptę soli. Starannie wyrobić ciasto. Ciasto wybić wałkiem aż powstaną pęcherzyki i na 10 minut odstawić przykryte ściereczką. Rozwałkować jak najcieniej. Pokroić na paski- prostokąty szerokości 3 cm i długości ok. 15 cm. Każdy pasek przekroić wzdłuż w środku (ok. 1/3 dł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Słodkie Piekiełko

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.