Naleśniczki z mąki razowej i otrębów.

Naleśniczki z mąki razowej i otrębów.

Naleśniczki z mąki razowej i otrębów.

Przepis na : śniadanie

Składniki: 2 łyżki otrębów owsianych 4 czubate łyżki mąki razowej żytniej 2 łyżki serka wiejskiego light 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki mleka 1 jajko Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy (mąki dosypujemy aż w cieście podczas miksowania będzie widoczna malutka dziurka - powinno być lejące, jak do zwykłych naleśników). Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto, tak żeby naleśniczki były wielkości mniej więcej 10x10  - większe mogą się rozpadać podczas odwracania. Smacznego :) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.