Shatta - czerwona lub zielona

Shatta - czerwona lub zielona

Shatta to niezbędny element palestyńskiego stołu. Gospodynie mają ją w kuchni zawsze i dodają do czego się da. Shatta ożywia dania tłuszczowe, a łagodnym nadaje smaku, dlatego warto zawsze mieć jakiś słoik w lodówce. Przepis na shattę pochodzi z książki Samiego Tamimi i Tary Wigley "Palestyna". Shatta. CZYTAJ DALEJ

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta grejpfrutowa

Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)

Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.