Dal w kuchni hinduskiej to inaczej groch lub określenie dla warzyw strączkowych lub dań z ich użyciem. Ten dal znalazłam u Marty Dymek w jej Jadłonomi i zakochałam się w nim po uszy. Ważne tutaj jest aby podstawowe składniki były świeże i bez zamienników a potem to już będzie błyskawicznie. Ważne aby kurkuma, liście curry, kumin, gorczyca i kozieradka były pachnące z dobrego źródła. Ja swoje liście curry kupowałam na allegro a resztę przypraw nabędziecie w Vegepack. Zachęcam do spróbowania bo danie jest pr... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.