Dal z soczewicą ze Sri Lanki

Dal z soczewicą ze Sri Lanki

Dal z soczewicą ze Sri Lanki

Dal w kuchni hinduskiej to inaczej groch lub określenie dla warzyw strączkowych lub dań z ich użyciem. Ten dal znalazłam u Marty Dymek w jej Jadłonomi i zakochałam się w nim po uszy. Ważne tutaj jest aby podstawowe składniki były świeże i bez zamienników a potem to już będzie błyskawicznie. Ważne aby kurkuma, liście curry, kumin, gorczyca i kozieradka były pachnące z dobrego źródła. Ja swoje liście curry kupowałam na allegro a resztę przypraw nabędziecie w Vegepack. Zachęcam do spróbowania bo danie jest pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.