Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie

Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie

Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie

Przepis na : śniadanie

Wrześniowa Piekarnia Amber i jesienny chleb do wypiekania. Chleb przedstawiła nam Ola z bloga Cztery fajery i tutaj cytuję jej słowa: "Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie został wpisany przez Ministerstwo Rolnictwa na listę produktów tradycyjnych województwa mazowieckiego. To chleb z mąki pełnoziarnistej (razowej) bez domieszki jakiejkolwiek innej mąki. Dzięki temu długo zachowuje świeżość i nie wysycha tak szybko jak chleby pszenne. Piękny ciemny kolor zawdzięcza dodatkowi melasy lub słodu, któ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.