Ajvar to pasta z pieczonej papryki i bakłażana. Robiłam ajvar z innego przepis i też jest pyszny. Proponuję zrobić także i tą wersję rodem z Macedonii bo smak jest o niebo głębszy i choć tych papryk dojrzewających w słońcu ze specyficznym aromatem u nas w Polsce nie kupimy, nasze papryki i tak są znakomite aby wykonać tę pastę. W Macedonii podawano nam ją na każdym kroku. Roboty sporo bo obieranie papryk należy do czasochłonnych zajęć ale warto. Pasta paprykowa z Macedonii Północnej. CZYTAJ DALEJ ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.