Przepis na : deser
Nie czekajcie do lata, zróbcie ten deser już dzisiaj! Kogel mogel jest pyszny, ale wersja na ciepło jest jeszcze lepsza. Od czasu do czasu można zafundować sobie taki deser, latem zapiec z kolorowymi owocami. Rewelacyjny deser, jeśli mamy ochotę na coś słodkiego. Zapiekany kogel mogel / 1 porcja Składniki: 2 żółtka 2 łyżki cukru Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy z cukrem na gładką, jasną masę. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C. Do małego naczynka żaroodpornego przelewamy kogel mogel. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!