Przepis na : śniadanie
Sałatka jajeczna to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Jest prosta do przygotowania, pełna smaku i wszechstronna – idealna na śniadanie, lunch, kolację czy spotkanie z przyjaciółmi. Choć przepis na nią wydaje się prosty, możliwości modyfikacji są niemal nieskończone. Sałatka jajeczna 4 - 6 porcji Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 ugotowany brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 średnia cebula 3 - 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego koperku majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie:... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!