Przepis na : obiad
Sałatka jajeczna to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Jest prosta do przygotowania, pełna smaku i wszechstronna – idealna na śniadanie, lunch, kolację czy spotkanie z przyjaciółmi. Choć przepis na nią wydaje się prosty, możliwości modyfikacji są niemal nieskończone. Sałatka jajeczna 4 - 6 porcji Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 ugotowany brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 średnia cebula 3 - 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego koperku majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie:... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!