Za oknem w końcu trochę śniegu. Jest biało i mroźno, a nasze organizmy potrzebują wewnętrznego ogrzania. Najlepiej działają rozgrzewające zupy, najlepiej z dodatkiem dużej ilości aromatycznych przypraw. Harira podbiła nasze smaki. Ta marokańska potrawa kusi zapachem kolendry i kuminu rzymskiego, a dodatek cynamonu, imbiru oraz papryki skutecznie pobudza nas do życia. Spróbujcie sami! Harira – aromatyczna i rozgrzewająca marokańska zupa Składniki: 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka zielonej so... czytaj dalej...
Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama