Pulpety mielone w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

Pulpety mielone w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

Pulpety mielone w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

Przepis na : obiad

  Przepis na Pulpety Mielone w Sosie Pomidorowym z Puree Ziemniaczanym i Fasolką Szparagową   Składniki:   Na pulpety mielone:   500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego   1 jajko   1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta   1 mała cebula, drobno posiekana   2 ząbki czosnku, drobno posiekane   Sól i pieprz do smaku   1 łyżka śmietany 1 łyżeczka majeranku (opcjonalnie)   Olej roślinny do smażenia   Na sos pomidorowy:   4 pomidory, obrane i pokrojon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.