Śliwkowo-buraczana quinoa

Śliwkowo-buraczana quinoa

Śliwkowo-buraczana quinoa

Przepis na to danie zobaczyłam w jakieś kobiecej gazecie. Na początku byłam zaskoczona połączeniem śliwek i buraczków. Ale ponieważ lubię eksperymentować oraz dodatkowo lubię quinoę to zrobiłam to danie. Eksperyment uważam za bardzo udany. To jest pyszne :) Składniki na 2 porcje: 125 g quinoa (komosy ryżowej) 1 średni burak 3 śliwki (użyłam mrożonych) 250 ml bulionu warzywnego sól, pieprz natka pietruszki Śliwki rozmrozić, przekroić na pół. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i upiec śliwki przez 15 minut. W tym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.