Składniki na około 20 ciasteczek: 150 g mąki 100 g miękkiego masła szczypta soli opakowanie cukru waniliowego 60 g cukru powidła śliwkowe lub inne ulubione powidła, dżem Z podanych składników oprócz powideł zagniatamy ciasto. Wstawiamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy ciasteczka. W co drugim robimy dziurkę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni (termoobieg) przez 12-14 minut. Ja przetrzymałam je tylko 1 minutę dłużej i się przypiekły, więc trzeba sprawdzać. Wystudzone ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...