Intensywnie czekoladowe, tradycyjne amerykańskie ciasto. Składniki: z przepisu Olgi Smile 400 g czekolady gorzkiej, dobrej jakości 2/3 szklanki cukru 6 jajek 5 łyżek kakao 200 g masła 2 szklanki mąki 200 ml śmietany 36% W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę ze śmietaną i masłem. Ostudzić. Cukier ubić z całymi jajkami. Dodać mąkę wymieszaną z kakao. Zmiksować. Dodać płynną czekoladę. Zmiksować. Przelać do formy 28cmx24 cm. Piec 30 minut w 180 stopniach. czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...