Składniki: 1/2 czerwonej cebuli posiekanej grubiej lub drobnej zależnie od upodobań. Jeśli w ogóle nie lubisz cebuli pomiń po prostu ten składnik. 2 ząbki czosnku. 1 papryczka piri piri. Jeśli nie lubisz ostrego użyj pół łagodniejszej papryczki, ale jeśli wolisz ostrzejsze tak jak my polecamy użyć dwóch papryczek. 2 łyżeczki soli. 1 łyżeczka kminu rzymskiego. Sok z 2 limonek. 3 dojrzałe awokado 2 garści świeżej kolendry. Przygotowanie: Czosnek, papryczki, sól i kmin utrzeć w moździerzu. Awokado ugni...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Życie z kuchnią w tle.