Remoulade

Remoulade

Remoulade

Remoulade to zimny sos na bazie majonezu . W zależności od regionu, w którym sos ten jest przygotowywany, może zawierać różne dodatki. Poza majonezem w remoulade znaleźć można musztardę, ogórki kiszone, chrzan, paprykę, kapary, zioła oraz anchovies. Sos ten smakiem podobny jest do sosu tatarskiego i niektóre składniki występują w obu tychże sosach. Pomiędzy remoulade, a sosem tatarskich istnieje jednak różnica, która polega na pikantności obu sosów. Sos tatarki nie jest pikantny, natomiast remoulade zawiera papryk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.