Przepis na : deser
Jak sama nazwa wskazuje, Miodownik to ciasto z dodatkiem miodu. Miód jest jednym ze składników, które dodaje się do przygotowania ciasta kruchego. Istnieje wiele przepisów na to ciasto i w większości z nich ciasto miodowe robi się w podobny sposób. Różnica tkwi w dodatkach, albowiem w zależności od przepisu blaty ciasta miodowego przekładane są kremem budyniowym bądź kremem grysikowym, często do przełożenia używany jest krem kajmakowy oraz powidło, a także orzechy. Ja najbardziej lubię przekładać blaty ciasta ... czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...