Lody jagodowe

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Przepis na : deser

Sezon na jagody niedługo będzie się kończył więc trzeba korzystać. Zrobiłam już kilka słoiczków jagód na zimę. Zamroziłam także dość sporą ich ilość. W międzyczasie udało mi się także wykorzystać je w pierogach i powstały z nich lody. Lody jagodowe w czasach mojego dzieciństwa należały do grupy tych ulubionych. Pamiętam, iż do kupienia były w gałce a ich smak był fantastyczny. Mając teraz pod ręką świeże, soczyste jagody prosto z lasu pokusiłam się na przygotowanie lodów. Lody mają kremową konsystencję i intensyw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.