Przepis na : deser
Amoniaczki to kruche na zewnątrz i mięciutkie w środku ciasteczka, pieczone na amoniaku, który zastępuje proszek do pieczenia lub sodę. To właśnie dzięki amoniakowi ciasteczka wyrastają, są puszyste i lekkie. Minusem amoniaku jest jego intensywny zapach, jednak jest on wyczuwalny jedynie w momencie przygotowywania ciasteczek. W upieczonych ciasteczkach zapach amoniaku zanika. Przepisów na amoniaczki jest wiele, ja jednak robię moje zawsze według przepisu mojej mamy. Przy pomocy robota planetarnego mieszam wszys... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...