Dziś swojski obiadek:) Młode ziemniaki smażone z kiełbasą, cebulą i rozmarynem SKŁADNIKI: kilka młodych ziemniaków (wyszorowanych lub obranych) 4 kiełbasy śląskie 1 cebula 1-2 ząbki czosnki garść rozmarynu sól, pieprz,olej Ziemniaki pokroić w dużą kostkę. Podgotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać w pióra i zeszklić z wyciśniętym czosnkiem. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę, doprawić pieprzem i wymieszać. Smażyć przez około 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na drugiej patelni podsmażyć podgotowan... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D