Szparagi i jajka to dla mnie idealny duet:) Jajecznica ze szparagami SKŁADNIKI: pół pęczka szparagów zielonych 5 jajek sól, pieprz, masło pomidorki Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i ugotować na parze i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody. Pokroić na 1-2 cm kawałki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić odcedzone, pokrojone i obgotowane szparagi. Smażyć 1-2 minuty, wbić jajka i smażyć do momentu aż jajecznica będzie gotowa. Przed podaniem posolić i oprószyć pieprzem. Podać z ćwiartkami pomi... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D