Jeżyny: zdrowotne właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie

Jeżyny: zdrowotne właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie

Jeżyny: zdrowotne właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie

Jeżyny to nie tylko pyszny owoc, ale także prawdziwy skarb dla zdrowia. Te małe, ciemne jagody kryją w sobie wiele prozdrowotnych właściwości, które warto odkryć. Bogate w witaminy, minerały oraz antyoksydanty, jeżyny wspierają nasz organizm na wielu płaszczyznach — od poprawy pracy układu krążenia po wspomaganie układu odpornościowego. Ich działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe sprawia, że stają się cennym składnikiem zdrowej diety. Warto zatem przyjrzeć się bliżej temu owocowi i poznać jego niesamowite k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.