Fasola biała – właściwości, wartości odżywcze i zdrowotne korzyści

Fasola biała – właściwości, wartości odżywcze i zdrowotne korzyści

Fasola biała – właściwości, wartości odżywcze i zdrowotne korzyści

Fasola biała to nie tylko popularny składnik w wielu kuchniach, ale również skarbnica zdrowotnych właściwości, które mogą znacząco wpłynąć na nasze samopoczucie. Bogata w białko, błonnik oraz składniki mineralne, staje się doskonałym uzupełnieniem diety, zwłaszcza dla osób poszukujących zdrowych alternatyw dla mięsa. Niski indeks glikemiczny białej fasoli sprawia, że jest ona idealnym wyborem dla diabetyków oraz tych, którzy pragną kontrolować swoją wagę. Warto przyjrzeć się jej właściwościom zdrowotnym, kt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.