Cebula – zdrowotne właściwości, składniki i zastosowanie w medycynie

Cebula – zdrowotne właściwości, składniki i zastosowanie w medycynie

Cebula – zdrowotne właściwości, składniki i zastosowanie w medycynie

Cebula, będąca jednym z najpopularniejszych składników w kuchni na całym świecie, kryje w sobie znacznie więcej niż tylko charakterystyczny smak. Jej niezwykłe właściwości zdrowotne sprawiają, że powinna zająć stałe miejsce w naszej diecie. Bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, cebula wspiera nasz organizm w walce z chorobami oraz poprawia funkcje układu krążenia. Antyoksydanty obecne w cebuli, takie jak kwercetyna, nie tylko neutralizują wolne rodniki, ale także mają potencjał w profilaktyce nowotworo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.