Pietruszkowe pęczotto z dynią i grzybami

Pietruszkowe pęczotto z dynią i grzybami

Pietruszkowe pęczotto z dynią i grzybami

Przepis na : obiad

Jak jesień, to oczywiście dynia i grzyby. Słoneczne, cieplejsze dni przypominają mi jak bardzo lubię właśnie tę porę roku, o ciepłych, nasyconych, pomarańczowo- brązowych barwach. Jesień kojarzy mi się z ciepłą zupą dyniową, ciastem marchewkowym i unoszącym się wokół aromatem cynamonu i imbiru.  Składniki (na 2 porcje): 1 szalotka  1 ząbek czosnku  250 g dyni hokkaido  300 g grzybów leśnych  1/2 pęczka natki pietruszki  2 łyżki oliwy z oliwek do przygotowania posiłku  100 g kaszy ję... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.