Rogale

Rogale

Rogale

Rogale maślane big z makiem. Dawniej kupowało się takie w drodze do szkoły.     Składniki: -60 dkg mąki 405 lub innej tortowej -5 dkg drożdży -5 łyżek cukru -300 ml ciepłego mleka -7 dkg masła -5 jajek - szczypta soli -aromat -mak do posypania Drożdże ucieramy z łyżką cukru, dodajemy 100 ml mleka, 3-4 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy pozostały cukier, sól, aromat, mleko, 3 żółtka i jedno całe jajko, ok. połowy mąki i miksujemy. Dodajemy pozostałą mąkę i wyrabiamy. Dodajemy rozt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.