Czekoladowe brownie i jagody są niesamowicie smaczną parą. Stosowałam te połączenie dopiero pierwszy raz, ale napewno nie ostatni, bo owocowy wierzch lekko ciągnącego się ciasta jest dla mnie idealny. Potrzebujemy: 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 3 jajka 150 g cukru 135 g mąki pszennej 1 słoiczek jagód leśnych w syropie Fungopol Jagody odsączamy z syropu. W rondelku podgrzewamy masło z dwiema tabliczkami czekolady, tylko do momentu rozpuszczenia się czekolady. W misce ubić jajka... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...