Suszone pestki dyni

Suszone pestki dyni

Suszone pestki dyni

Po wydrążeniu dyni zostało mi sporo pestek. Aby dobrze się łuskały i można je było trochę dłużej przechować, warto je wysuszyć. Ja suszyłam pestki w piekarniku z ustawionym termoobiegiem i zrobiłam to w szybszy sposób czyli trzymając pestki w piecu przez godzinę (przy włączonym piekarniku) i jeszcze godzinę po wyłączeniu grzania i przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. By ususzyć pestki dyni potrzebujemy jedynie dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekarnik z termoobiegiem. Na początek rozkładamy pestki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.