Jajka marynowane w czerwonym barszczu nie tylko są smaczne, ale również mają ładny różowy kolor. W Wielkanoc mogą one być świetną dekoracją. Do zrobienia takich jajek potrzebujemy jedynie barszcz czerwony i jajka ugotowane na twardo. Barszcz można zrobić z tego przepisu . Następnie barszcz studzimy i zalewamy nim jajka. Jajka wstawiamy na noc do lodówki a następnego dnia są gotowe. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...