Dziś przepis na makówki, które są tradycyjną śląską potrawą wigilijną. Makówki to połączenie maku z bakaliami i całość przełożona bułką. Ja nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez moich ukochanych makówek. Składniki: 250 g maku 1 L mleka 2 łyżki masła masła 1 szklanka rodzynek 1/2 szklanki migdałów 1/2 szklanki orzechów włoskich 5 0 g wiórków kokosowych opcjonalnie 3 łyżki miodu cukier do smaku bułki czerstwe Wykonanie: Mak sparzyć wodą, osączyć i dwukrotnie zmielić w ma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.