Jak już na straganie pojawią się cudowne, słodziutkie śliwki, to w moim domu obowiązkowo musi być ciasto oczywiście z tymi owocami. Tak więc zapraszam Was na pyszne sezonowe ciasto ze śliwkami na kruchym cieście z cudownie chrupiącą kruszonką. Składniki: ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 150 g masła 3 żółtka 1 łyżka smalcu kruszonka 1,5 szklanki mąki 1500 g masła 4 łyżki cukru pudru ok 750 g śliwek Wykonanie: Mąkę przesiewam, dodaję cukier, schłodzone ma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.