Zapiekane bakłażany z kaszą jaglaną, tofu i musem z buraka
Zapiekane bakłażany z kaszą jaglaną, tofu i musem z buraka
Ostatnia moja propozycja do konkursu z wykorzystaniem: kaszy, tofu i kokosu. Danie wyszło super :) Potrzebne składniki: 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 100 g tofu 1 łyżka oleju kokosowego 2 bakłażany 2 burki 1 łyżka octu balsamicznego garść uprażonych pestek słonecznika 1 ząbek czosnku sól ziołowa, pieprz Przygotowanie: Bakłażany przecinamy na pół i wydrążamy środek. Łódeczki posypujemy solą i odstawiamy na 5 min., następnie płuczemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, smarujemy olejem kokosowym (... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Łycha smaków
Autor
Łycha Smaków
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kasza, kasza jaglana, kokosowe, słonecznik, buraki, burak, mus, bezglutenowe
Inne przepisy z Łycha smaków
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję