
Przepis na : śniadanie
Szynka pieczona jako wędlina na kanapki. Pyszne mięso, marynowane w soli peklowej z przyprawami. Świetnie sprawdzi się kanapki na co dzień, ale także na świąteczny stół. Składniki: ok 1,2 kg szynki wieprzowej, 50 g soli peklowej, łyżeczka czosnku w proszku, łyżeczka majeranku, łyżeczka suszonych pomidorów z chili, 3-4 liście laurowe Przygotowanie: Do około 1 litra wody dodajemy przyprawy, które zagotowujemy. Studzimy a następnie dodajemy sól peklową, którą dokładnie rozpuszczamy. Z mięsa odcinamy nadmiar t... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...