Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem marchewki, pietruszki, szczypiorku, przyprawy gyros i jajkiem. Smakuje podana na ciepło i na zimno w formie przekąski. Składniki: 800 g mięsa mielone wieprzowo - wołowego, 6 jajek, duża marchewka, średniej wielkości pietruszka, pół pęczka szczypiorku, 3 łyżki przyprawy gyros, pieprz, natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Pięć jajek gotujemy na twardo, obieramy. Marchew i pietruszkę obieramy, ścieramy na małych oczkach, dodajemy do mięsa mielonego wra... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...