Bardzo kremowa, gęsta i wyrazista w smaku. Składniki: 4 kg grzybów - podgrzybków 2 łyżki soli, pieprz, śmietana, natka pietruszki 2 łyżki mąki + pół szklanki zimnej wody Przygotowanie: Grzyby oczyszczamy, dokładnie płukamy. Kroimy na pół lub na ćwiartki ( w zależności od wielkości). Zalewamy wodą około 1,5 -2 litra , solimy i gotujemy ok 45 minut. Doprawiamy pieprzem. Zaprawiamy wodą z mąką. Na koniec blendujemy dokładnie. Podajemy z łyżką śmietany i posypujemy natką pietruszki. * przepis teściowej ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...