Fasolka z mięsem mielonym i pomidorami

Fasolka z mięsem mielonym i pomidorami

Fasolka z mięsem mielonym i pomidorami

 Danie jednogarnkowe z mięsem mielonym, kolorową fasolką, cebulą i nadającą świeżości natką pietruszki. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 200 g mrożonej fasoli żółtej, 200 g mrożonej fasoli zielonej,  pomidory krojone z puszki, 3 duże cebule,  3 duże ząbki czosnku,  pół łyżki papryki ostrej, łyżeczka papryki słodkiej,  łyżka bazyli suszonej,  łyżka curry,  duża szczypta soli i pieprzu, 2 łyżki masła, natka pietruszki wg uznania Przygotowanie: Fasolę za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.