Ciasto makowe z serem i jabłkami

Ciasto makowe z serem i jabłkami

 Ciasto na kruchym spodzie, z masą makową wzbogaconą o suszoną żurawinę, przełożone prażonymi jabłkami, a na wierzchu ser delikatnie opruszony cukrem pudrem. Składniki: na dużą blachę   ciasto: 500g mąki,  250 g masła,  2 łyżki cukru pudru  łyżeczka proszku do pieczenia,  2 żółtka,  łyżka jogurtu masa serowa: 750 g sera z wiaderka, 5 żółtek, budyń śmietankowy, 2 łyżki cukru pudru, masa makowa: 850 g masy makowej z bakaliami, 5 białek, 200 g żurawiny, 500 g prazonych jabłek...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.