Chłodnik z botwinką, koperkiem, ogórkiem i szczypiorkiem na maślance. Podajemy z jajkiem. Pyszny letni obiad na zimno. Składniki: 2 pęczki botwinki, 2 ogórki gruntowe, pęczek koperku, pół pęczku szczypiorku, ok 500 ml maślanki, jajka na twardo, sól, pieprz Przygotowanie: Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki obieramy ze skóry jeśli jest taka konieczność. Kroimy w małą kostkę. Łodygi kroimy na małe kawałki, a liście siekamy - odkładamy osobno. Do garnka wrzucamy buraczki i łodygi, dodajemy łyżeczk... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...