Wegańska, zasmażana kapusta z wegańskim bekonem...

Wegańska, zasmażana kapusta z wegańskim bekonem...

Wegańska, zasmażana kapusta z wegańskim bekonem...

  Posiekaj ulubioną kapustę - tak, by mieć około 3 kubków. Posiekaj cebulę i pokrój 150g opakowanie wegańskiego bekonu na niewielkie kawałki.   Na dużej patelni, najlepiej takiej z pasującą przykrywką, rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulę, do czasu, aż zacznie się robić przeźroczysta. Dodaj bekon, przemieszaj i podsmaż.   Wsyp kapustę, dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Podlej połową szklanki wody i wsyp łyżeczkę proszkowanego bulionu - u mnie wegański, 'kurczaczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lejdi of the house

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.