Kurczak w klasycznej, włoskiej marynacie (z octem balsamicznym i czosnkiem)...

Kurczak w klasycznej, włoskiej marynacie (z octem balsamicznym i czosnkiem)...

Kurczak w klasycznej, włoskiej marynacie (z octem balsamicznym i czosnkiem)...

Przepis  Today Food . Składniki: (na zamarinowanie 2 pojedynczych piersi z kurczaka, czyli okolice 500g mięsa) 1/4 szklanki oliwy 1/4 szklanki octu balsamicznego 1 duży zabek czosnku, posiekany  1 łyżka posiekanej drobno świeżej pietruszki, lub 1 łyżeczka suszonej 1 łyżka posiekanej drobno świeżej bazylii, lub 1 łyżeczka suszonej 1/2 łyżeczki płatków chilli Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie w sporej misce. Wrzuć kurczaka - można całego, lub pokrojonego na kawałki; ja miałam akurat opakowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lejdi of the house

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.