Przepis z bloga Kuchcikownia . Składniki: (duża blaszka, okolice 35/25cm) masa serowa 1 kg mielonego sera z wiaderka 2 szklanki mleka* 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 jajka 4 żółtka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru beza 4 białka 4 łyżki cukru 4 łyżki kokosu Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj wybraną blaszkę - moja była wyłożona papierem do pieczenia: jest łatwo wyjąć wystudzone ciasto na tacę, ale też zaczyna namakać i rwać się przy przechowywaniu . W dużej misce zmiksuj wszystkie składn...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...