Jak bez pieczenia wyczarować sobie pyszne ciacho? Kilka składników, pół godzinki roboty i chłodzimy! Co nam trzeba? klasyczna tortownica 400ml mleka budyń śmietankowy łyżka cukru 100g masła opakowanie okrągłych biszkoptów – 200g śmietanka 36% łyżka cukru pudru 200g mascarpone tabliczka czekolady mlecznej Robimy! Budyń przygotowujemy według przepisu (celowo jest mniej mleka, bo ma być gęstszy). Gdy zrobi się już dodajemy masło i miksujemy lekko, by nabrał budyń aksamitnej konsystencji. W tortownicy układamy bis... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat